PDF
Štampa
El. pošta
Napisao Administrator
četvrtak, 14 april 2011 17:22

ODRŽAVANJE IT SISTEMA

 

Imajući u vidu da u današnje vreme ne postoji preduzeće koje ne poseduje računarski sistem, slobodno možemo reći da je poslovanje svakog preduzeća u velikoj meri vezano za računare. Iz tog razloga mnoga preduzeća poseduju svoj IT sektor koji održava računarski sistem i sprečava zastoj ili prekid poslovanja. Postavlja se pitanje šta raditi u situacijama kada preduzeće nema kapacitete za sopstveni IT sektor a poseduje računarski sistem koji treba da funkcioniše 24h, 7 dana u nedelji?

U takvim situacijama najadekvatnije rešenje predstavlja angažovanje kompanije koja pruža usluge održavanja računarskog sistema. To praktično znači da za frakciju cene malo ili srednje preduzeće može imati na raspolaganju IT sektor sačinjen od stručnjaka različitih specijalnosti.

GT Solutions pruža nekoliko modela održavanja koji odgovaraju potrebama malih, srednjih i velikih preduzeća.

  • Preventivno održavanje računarske opreme (obuhvata preventivni pregled opreme, zamenu neispravnih delova, zamenu ventilatora, čišćenje od prašine)
  • Održavanje softvera (obuhvata održavanje softverskih aplikacija, operativnog sistema, korisničkih aplikacija)
  • Održavanje mrežnih resursa (obuhvata održavanje mrežnih protokola, firewall zaštite, VPN-a i kontrolu Internet pristupa)
  • Održavanje računarskog sistema (obuhvata sva tri prvobitna modela i čini kompletnu vrstu usluge koju obavljamo za Vaše preduzeće, ekvivalentno radu kompletnog IT sektora)

Kod modela Održavanja računarskog sistema, Vašem preduzeću se dodeljuje glavni tehničar koji ima kompletan uvid u Vaš sistem. On je ujedno primarni kontakt Vašeg preduzeća i vođa tima terenskih tehničara održavanja. Većinu održavanje obavlja glavni tehničar, a ostatak terenski tehničari pod njegovim nadzorom.

Ovim putem ostvarujemo direktniji kontakt sa Vašim preduzećem, povećavamo brzinu odziva i eliminišemo greške u komunikaciji.

 

Poslednje ažurirano ( sreda, 19 decembar 2012 10:33 )

Održavanje IT Sistema

Imajući u vidu da u današnje vreme ne postoji preduzeće koje ne poseduje računarski sistem. Slobodno možemo reći da je poslovanje svakog preduzeća u velikoj meri vezano za računare. pročitaj više

Hardware & Software

U ponudi imamo rešenja renomiranih svetskih kompanija od kojih bismo izdvojili Supermicro u oblasti serverske i workstation opreme. Takođe zastupamo antivirus rešenja kompanije Avira.

Projektovanje Mreža

Bavimo se projektovanjem i tehničkom realizacijom LAN i WAN kablovskih i bežičnih mreža, povezivanjem udaljenih lokacija putem VPN-a. Takođe možemo obezbediti i uslugu pristupa internetu.